Iets over de Cranio-Sacraal behandeling

Na een intakegesprek kan met de behandeling worden begonnen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een behandeltafel. Het is prettig en bevorderlijk voor een optimaal resultaat om tijdens de behandeling soepele, makkelijk zittende kleding te dragen (dus bv. geen spijkerstoffen, strakke riem / elastische band, e.d.).

Ik geef de behandeling in mijn praktijk terwijl men ligt op een comfortabele behandeltafel. Wanneer liggen niet mogelijk of niet prettig is, kan de behandeling ook zittend op een stoel worden gegeven. Op afspraak kan ik ook aan degene die niet mobiel is, eventueel met een mobiele behandeltafel, op een externe locatie behandelingen geven.

In het algemeen is het aan te bevelen om tenminste drie behandelingen met tussenpozen van enkele dagen tot een week te ontvangen. Hierdoor krijgen lichaam en geest de gelegenheid optimaal te profiteren van de diepe doorwerking van deze subtiele behandelmethode.

De gunstige effecten van de behandeling worden veelal reeds bij de eerste behandeling ervaren. Cranio-Sacraaltherapie is in beginsel een kortdurende therapie. Het lichaam wordt immers uitgenodigd zelf weer te gaan functioneren zoals het bedoeld was. Hierbij worden blokkades op alle niveaus aangepakt, bewuste en onbewuste, lichamelijke en niet lichamelijke. In bepaalde gevallen kan behandeling over een langere periode wenselijk zijn.

Cranio-Sacraaltherapie is een uiterst subtiele behandelmethode die het lichaam uitnodigt en stimuleert. Maar die ook doordringt tot in de kern van de problemen en daardoor veelal blijvende resultaten geeft.

Een Cranio-Sacraalbehandeling bevordert innerlijke rust, geeft diepe ontspanning en creëert ruimte waar het lichaam daar om vraagt.